Redaktionen väljer

För er som vill läsa boken först – de här böckerna kommer som film i år

av Elin Kullander


En fransk curry: 100 steg från Bombay till Paris – Richard C. Morais

Bästsäljande roman om den unge kocken Hassan Haji. Tillsammans med sin familj startar han en restaurang som leder till en resa från slumområdet i Bombay till gourmetrestaurangen i Paris. I Lasse Hallströms filmatisering har man valt att droppa första halvan av boktiteln.

Biopremiär: 12 september

 


Dubbelgångaren – Fjodor Dostojevskij

En man med samma utseende och samma namn som Herr Goljadkin, får jobb på samma arbetsplats som honom. Han inser snart att hans dubbelgångare är ute efter att förgöra honom. Filmen har regisserats av Richard Ayoade som även filmatiserade romanen Submarine 2010.

Biopremiär: 19 september

 


The Maze Runner – James Dashner

Thomas vaknar upp i en hiss och kan bara minnas sitt förnamn. När dörrarna öppnas upptäcker han att han är fångad i en labyrint tillsammans med flera personer som också tappat minnet. Nästa gång hissen öppnas får de meddelandet: ”Kom ihåg. Överlev. Spring.” The Maze Runner är första delen i en triologi.

Biopremiär: 19 september

 


Gone girl – Gillian Flynn

Nick och Amy är paret som har allt. En morgon är Amy försvunnen och misstankarna riktas mot Nick. Polisens utredning ger en allt mörkare bild av deras förhållande och Nick som säger sig vara oskyldig men tvingas ställa sig frågan: Har han mördat sin fru?

Biopremiär: 3 oktober

 


Horns – Joe Hill

Ignatius Perrish är misstänkt för våldtäkt och mord på sin flickvän och en morgon vaknar han upp med två horn som växer ut från pannan. Opraktiskt, minst sagt. Men det visar sig att hornen kommer med förmågan att få människor att avslöja sina mörkaste hemligheter.

Biopremiär: 31 oktober

 


Gentlemen – Klas Östergren

Modern klassiker om bröderna Morgans liv där kärlek och spionage drar med läsaren in i en berättelse om efterkrigstidens Europa. Klas Östergrens stora genombrott blir svensk storfilm med David Dencik och Ruth Vega Fernandez i två av rollerna.

Biopremiär: 5 december

Du kanske också gillar