Om topplistan

Det finns tusen sätt att prata om böcker på. Ett sätt är att göra en egen topplista. Och det är det som är tanken med den här sidan. Här lägger vi ut en ny lista varje fredag. Rättelse: (Det var ambitionen. Nu säger vi i stället: Så ofta vi hinner!)

Det kommer att vara högt och lågt, smalt och brett och gammalt och nytt. Det kan handla om världens starkaste kärlekshistoria, oförglömliga kattskildringar, onödiga biroller, överskattade författare eller barnböcker som borde vara barnförbjudna. Du är förstås välkommen att mejla in förslag på nästa topplista.

Hur funkar det?
En gång i veckan lägger redaktionen ut en ny topplista (på vår facebooksida och twitter avslöjar vi ämnet lite i förväg). Du kan sedan gå in och rösta på din egen favorit. Du kan också lägga in egna förslag. Dessa hamnar till höger om topplistan, under vinjetten bubblare. Även dessa kan man rösta på. Får de tillräckligt många röster klättrar de in på topp fem. En vecka senare lägger vi ut en ny topplista och då stängs den gamla. Men du kan hitta gamla listor under fliken “Alla topplistor”.