Redaktionen väljer

Dags för Sigtuna litteraturfestival

av Jonas Eklöf

I helgen är det dags för Sigtuna litteraturfestival. Vi Läser är på plats, så kom och hälsa på! Vi kommer att agera samtalsledare i två samtal under festivalen, närmare bestämt dessa:

Hur ska vi lyckas inspirera unga att erövra det skrivna och lästa ordet?

Alla barn bär på drömmar, idéer, tankar, åsikter och erfarenheter. Att uttrycka dem är viktigt. Men lika viktig är känslan att andra lyssnar till oss. Hur kan vi på ett lustfyllt sätt få flera barn och unga att känna sig trygga i det skrivna och lästa ordet och kan skönlitteraturen spela en roll i unga människors liv?
Två viktiga frågor som Reza Saleh, verksamhetsansvarig för Berättarministeriets och Åsa Lundholm, litteraturpedagog vid Valstaskolan i Märsta söker svaret på. Samtalet leds av Tidningen Vi Läsers chefredaktör, Jonas Eklöf.

Söndag kl 11.00, Sigtuna Museum

 

Skärmavbild 2013-08-16 kl. 08.55.52

Att vara författare och debutant i Sverige kontra Italien

Möt två unga författare, en svensk och en italiensk. Det är inte länge sedan Andrea Lundgren och Francesca Scotti debuterade i sina respektive hemländer. De har båda också deltagit i det italienska författarprojektet, Scritture Giovani och besökt flera litteraturfestivaler i Europa för att prata om litteratur och om sina författarskap. Nu har turen kommit till Sverige och Sigtuna. Hur är det att debutera i två olika europeiska länder, hur bemöts man av mer etablerade författare och förlagsvärlden. Vad tror de om framtiden?

Samtalet leds av Jonas Eklöf, Tidningen Vi Läsers chefredaktör. Programpunkten är på engelska och är ett samarbete med Festivaletteratura i Mantova, Italien, och Italienska Kulturinstitutet i Stockholm.

Söndag kl. 14.00, Café Valvet

Du kanske också gillar