Magasinet för alla bokälskare

Vi Läser är det givna valet för Sveriges alla bokälskare. Här möter du vår tids mest intressanta författare. Från Karl Ove Knausgård till Stephen King. Från Sara Danius till Chimamanda Ngozi Adichie. Från Leif GW Persson till Nina Bouraoui.

I varje nummer guidar vi till de bästa och mest oumbärliga böckerna just nu – oavsett om det handlar om episka romaner, rafflande deckare, experimentella novellsamlingar, nyskapande barnböcker eller fantastiska ljudböcker.

Tidningen grundades 2009 och har sedan dess nominerats inte mindre än fem gånger till Årets magasin och tilldelats priser som Årets omslag, Årets AD, Årets fotografi. Häromåret utsågs Vi Läser till ett av Sveriges fem mest kvalitativa magasin i en nationell Orvesto-undersökning i konkurrens med över 350 svenska magasin.

Vi Läser utkommer med sex nummer per år och når 60 000 läsare. Magasinet ingår i Vi Media som även ger ut Tidningen Vi.

Bolaget bedriver även en omfattande event- och reseverksamhet. Som vår legendariska Litteraturbåt som du kan läsa mer om här.

Vi som gör Vi Läser

Jonas Eklöf är chefredaktör och ansvarig utgivare på Vi Läser och arbetar även en hel del med Vi Medias olika digitala projekt. Han bor i Skarpnäck med sambo och två döttrar samt katten Sally. Du når honom på jonas.eklof@vi.se eller 010-744 24 05. Twitter: @jonaseklof

Richard Kruuse är försäljningschef på Vi Läser och ansvarig för annonsförsäljning. Han bor i Älta med fru, två pågar, hund och marsvin. Just nu plöjer han Ulf Lundell och lyssnar på massor av ljudböcker. Du når honom på richard.kruuse@vi.se eller 0708-124 300.

Lisen Hönig är språkpolisen som älskar att anmärka på stavfel, felsyftningar och faktafel och att fara fram med sin rödpenna över sidorna. När hon inte lusläser tidningar som ska gå till tryck blir det på fritiden mest pekböcker och bilderböcker, där favoriterna är allt illustrerat av hennes namne Lisen Adbåge och Emma Adbåge. Du når henne på lisen.honig@vi.se

Estelle Ejdeholm är VD på Vi Media AB.