Spendera sensommarens sista ljuva kvällar i sällskap med en nyutgiven bok. Här är fyra böcker som kommer ut i september som Vi Läsers redaktion ser extra fram emot. 

Gileads döttrar – Margaret Atwood

I över 30 år har Margaret Atwoods dystopiska storsäljare Tjänarinnans berättelse om den tillfångatagna barnaföderskan Offred fängslat både läsare och tittare via tv-serien The Handmaids tale. Den efterlängtade uppföljaren Gileads döttrar, tar vid 15 år efter den förra boken slutade. Den har världspremiär den 10 september men är redan nominerad till Bookerpriset.

Förväntan – Anna Hope 

Brilliant, djupt intelligent och knivskarp. Och med hög ”Sally Rooney-faktor” Hyllningarna av brittiska Anna Hopes tredje roman har inte låtit vänta på sig. I Förväntan som är Hopes första roman som utspelar sig i nutid (Vakna och Ballrom tillhör kategorin historiska romaner) får vi följa vänskapen mellan tre kvinnor över flera decennier. Vad händer när förväntningarna inför ett liv inte uppfylls? När karriärplaner går om intet och äktenskap i kras? 

1794 – Niklas Natt och Dag

Niklas Natt och Dags debutbok 1793 och dess brutala och råa skildringar från Bellmans era tog litteratursverige med storm. Manuset tilldelades Svenska deckarakademins debutantpris och har sålts till ett 30-tal andra länder. I september kommer del två av mordtriologin.

Björnkvinnan  Karolina Ramqvist

Återigen är författarrollen något som intresserar Karolina Ramqvist, som sedan sin debut 2002, har släppt flera prisade romaner. Björnkvinnan handlar om en föräldralös kvinna som följer med en fransk expedition till Nordamerika på 1500-talets och författaren som inte kan släppa henne ur tankarna. 

Annons