Boktips

David Sedaris favoritböcker

av Redaktionen

Ända sedan This American Life är han ”besinningslöst” älskad av miljontals läsare och lyssnare. I den kommande numret av Vi Läser får du ta del av en längre intervju med David Sedaris, aktuell med den roliga och hjärtskärande samlingen Calypso. Men redan nu bjuder vi på den bästsäljande författarens bästa boktips.

♦ Revolutionary Road av Richard Yates

Jag läser den en gång om året ungefär. Den kan kännas lite daterad, speciellt hans kvinnosyn, men det går inte att ifrågasätta hans ofantliga talang som författare.

 

 

 

♦ Birds of America av Lorrie Moore

Det här är en novellsamling som jag återkommer till gång på gång. Jag förstår inte hur hon gör det. Receptet är: skämt, skämt, skämt … sedan knäcks man i slutet.

 

 

 

♦ The Complete Stories av Flannery O’Connor

Hon anses ofta vara en gothförfattare från Södern, eller en katolsk författare, men jag ser henne främst som en humorist. Det är inte ”humor” långt ifrån. Vad jag skrattar åt är hennes makalösa beskrivningar av folk, det och hennes generella mörker.

 

 

♦ The Portable Dorothy Parker av Dorothy Parker

Det här är en författare som är känd för att vara rolig. Det är hon, men hennes berättelser är lika djupt sorgliga, och är lika relevanta idag som de var för hundra år sedan.

 

 

♦ Among The Thugs av Bill Buford

En reportagebok om åren som författaren tillbringade med ett gäng fotbollshuliganer. Våldet är chockerande.

 

 

 

Foto: Jenny Lewis

Du kanske också gillar