Vi Läser är nominerade till ”Årets utvecklare” för succétjänsten Boktipsgeneratorn på mediebranschens motsvarighet till Oscarsgalan – Tidskriftsgalan.
Dessutom är Litteraturbåten nominerad till ”Årets event”. 

Nu är det klart att Vi Läser är nominerade i kategorin ”Årets utvecklare” för Boktipsgeneratorn, en skräddarsydd söktjänst där redaktionen samlat över 500 tips, en tjänst som redaktionen utvecklat tillsammans med byrån Äventyret.

Chefredaktören Jonas Eklöf är stolt över motiveringen.

– Under hösten har jag träffat läsare som tackat oss för alla välskrivna porträtt och reportage. Men det som flest nämner är ändå de initierade boktipsen. Och det kan jag förstå. För alla som älskar böcker är frågan ”vad ska jag läsa nu?” närmast ett existentiellt spörsmål. Vi förstod tidigt att om vi gjorde ett bra arbete tillsammans med vår byrå Äventyret så skulle tipsgeneratorn locka många läsare.

Motiveringen lyder: ”Vi Läsers Boktipsgeneratorn visar hur det går att möta ett läsarbehov genom att strukturera och paketera om existerande data. Utifrån en bas på över 500 recensioner är det numera enkelt att få tips om allt från bästa semesterläsningen till böckerna som gör oss smartare.”

I det nominerade teamet ingår Jonas Eklöf, Johanna Jackson, Matilda Strandler, Unn Edberg och Josefin Olevik samt från Äventyret Samuel Brynolf, Harald Notini och Elin Waern.

För andra året i rad är Tidningen Vi nominerat till ”Årets event” för Litteraturbåten – en författarkryssning som varje år lockar närmare 3 000 resenärer. Vi Läser hjälper till med att handplocka de åtta mest intressanta författarna till båtarna.  

Litteraturbåten har blivit en företeelse snarare än ett enskilt event” skriver juryn i sin motivering. ”Både läsare och författare får hänga på låset om man ska ha en chans att få plats – vilket de gör och en båt har blivit fler. Litteraturbåtarna är en stor och viktig del av både varumärke och affär.

Vinnarna på Tidskriftsgalan tillkännages den 6 november. 

Spana in Boktipsgeneratorn här.

Gå till Litteraturbåten 2020 (klara författare är Gun-Britt Sundström, Peter Englund, Mikael Niemi, Susanna Alakoski, Vigdis Hjorth och Karin Smirnoff).

Annons