Nyfiken på Flashback? Flashback Forever-poddens Ina Lundström guidar till fem Flashback-trådar utifrån olika litterära genrer.

1 Kärleksroman

Ska jag berätta för henne? (2010) Något så tidlöst och samtidigt omodernt som ett försvarstal till den enda stora kärleken – utan att på något vis hemfalla åt det banala. 

2 Facklitteratur

Inte runka under 2020! Join in fram till 31/12No fap (2019) Läs och förundras över den moderna mannens kamp för att tygla sin sexualitet inom ramarna för samtidens utbredda skötsamhetskultur. 

3 Fantasy

Att förstöra för andra när man lajvar (2005). Ett försvarstal till fantasin, en postmodern relativisering av lekens livsnödvändighet och en unik inblick i en för många dold folkrörelse: Lajvkulturen. 

4 Nutidshistoria

Spagetti Carbonara (2003). Från 2003 och fram till i dag har svenskens syn på maten i allmänhet, och på rätten Spagetti Carbonara i synnerhet, genomgått en metamorfos som sällan skildrats med samma pricksäkerhet.

5 Deckare
Mentalsjuk mattjuv på jobbet? (Bilder) (2010). En bladvändare i kontorsmiljö med konspiratoriska inslag, en slipad utredare och allt för många misstänkta gärningsmän. 


Ina Lundström är en av tre programledare för Flashback Forever, årets största podcast-succé.

kklas-ostergren_westrup_210603_0015-kopia

Klas Östergren på Divanen

”Resultatet måste bli nån sorts konst”

Isolerad på en gård i Skåne har Klas Östergren mest umgåtts med spöken och gastar under pandemin. Romanen Två pistoler blev konsekvensen.  ”Historia var mitt favoritämne […]

6 minuters lästid

Annons