Nyfiken på Flashback? Flashback Forever-poddens Ina Lundström guidar till fem Flashback-trådar utifrån olika litterära genrer.

1 Kärleksroman

Ska jag berätta för henne? (2010) Något så tidlöst och samtidigt omodernt som ett försvarstal till den enda stora kärleken – utan att på något vis hemfalla åt det banala. 

2 Facklitteratur

Inte runka under 2020! Join in fram till 31/12No fap (2019) Läs och förundras över den moderna mannens kamp för att tygla sin sexualitet inom ramarna för samtidens utbredda skötsamhetskultur. 

3 Fantasy

Att förstöra för andra när man lajvar (2005). Ett försvarstal till fantasin, en postmodern relativisering av lekens livsnödvändighet och en unik inblick i en för många dold folkrörelse: Lajvkulturen. 

4 Nutidshistoria

Spagetti Carbonara (2003). Från 2003 och fram till i dag har svenskens syn på maten i allmänhet, och på rätten Spagetti Carbonara i synnerhet, genomgått en metamorfos som sällan skildrats med samma pricksäkerhet.

5 Deckare
Mentalsjuk mattjuv på jobbet? (Bilder) (2010). En bladvändare i kontorsmiljö med konspiratoriska inslag, en slipad utredare och allt för många misstänkta gärningsmän. 


Ina Lundström är en av tre programledare för Flashback Forever, årets största podcast-succé.

kvl-translate-1-kopia

Perspektiv på översättningar

Läs ett utdrag ur Augustprisvinnaren Dolda Gudar

Hälften av all litteratur på svenska är översatt från andra språk. Ändå är det ett nästan outforskat ämne. Vad händer egentligen med ett verk vid en […]

10 minuters lästid

Annons