DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN LILLA PIRATFÖRLAGET

Räknesaga från bondgården.

Tittin! Tittut!
av Sanna Töringe och Sara Gimbergsson

En humoristisk och varm räknesaga för de minsta barnen. Räkna till fem och upptäck samtidigt djuren på bondgården! 


En urban småbarnsbok.

Hej hej hej!
av Karin Cyrén

På promenad gäller det att säga hej – hej till motor-cykeln, hej alla hundar och hej alla som springer!
En småbarnsbok för citykidsen av Snöbollen-belönade Karin Cyrén. 


Äntligen en ny prinsessbok!

När prinsessor går på äventyr
av Per Gustavsson

Oj, så många prinsessor! Från hela världen har de samlats. Men vad ska de göra? Gå på äventyr, förstås! Tillsammans beger de sig till drakens håla … Spänning, humor och äventyr för alla prinsessdiggare där ute.


Språkglädje, blomglädje, bildglädje.

Tio små blommor
av Emma Virke och Ida Björs

Tio små blommor stod i en vas. En tog pappa ­med på bio. Och så var de bara… Här får vi följa tio olika blommors skiftande öden, då de en efter en försvinner från vasen. En klurig räknesaga, fylld av språkglädje och med en kul twist. 


Prisbelönt och egensinnig bilderbok.

Kiosken
av Anete Melece (Översättning: Juris Kronbergs)

Sedan många år arbetar Olga i en kiosk. Hon har nästan blivit ett med kiosken! På kvällarna drömmer hon om varma länder med vackra solnedgångar. En morgon ligger paketen med dagens tidningar lite längre bort än vanligt. Det blir början på ett dramatiskt äventyr. Prisbelönt och kritikerrosad bilderbok. 


Action och äventyr i högt tempo.

Mysterieklubben och bankrånarna
av Patrik Bergström och Filippo Vanzo

Böckerna om Mysterieklubben är klassiska äventyrsböcker för dagens barn. I seriens tredje del hittar Amanda och Carl en trappa som leder till en underjordisk tunnel. Men när guldsmedsbutiken i byn blir rånad börjar de misstänka att även rånarna har upptäckt tunneln. Action och spänning i högt tempo. 


Nyskapande ­förväxlingsdrama.

En stark nolla
av Sara Lövestam

Texas låtsas vara Amy för att få kontakt med André. För att vara trovärdig ”lånar” han bilder av en tjej på internet som heter Hilma. Men snart visar det sig att även Hilma bär på hemligheter. Texas blir indragen i en lek med identiteter där både vänskap och kärlek står på spel. En roman som är fast förankrad i dagens samhälle där relationer både uppstår och går under i sociala medier. Starkt, ärligt och romantiskt.

Helt ärligt
av Camryn Garrett (Översättning: Anna Thuresson)

Simone har fått chansen att börja om på en ny skola och den här gången ska allt bli annorlunda. Hon vågar till och med flirta med Miles, killen som får hennes knän att darra så fort han visar sig. Det sista hon vill nu är att det ska börja pratas om att hon är HIV-positiv. Men en dag har någon lämnat en lapp i hennes skåp … Starkt, ärligt och romantiskt. 


Annons