Hanne-Vibeke Holst: ”Män med makt fascinerar. Kvinnor med makt provocerar.” Tio år efter boksuccén med Kronprinsessan reste vi till Köpenhamn för att träffa Hanne-Vibeke Holst. Det blev ett samtal om Danmarks förvandling, pappans svek och varför man aldrig ska falla för en man som bara läser Tom Clancy-böcker.

Hemma hos Joan Didion. ”När jag läste min dotters dagböcker upptäckte jag att jag inte kände henne.” Först maken. Sedan dottern. Vad gör det med en människa att på tjugo månader förlora allt? Vi följde Joan Didion under lanseringsturnén för den nya boken Blå skymning, för att förstå vad som gör henne till en av vår tids viktigaste röster.

Knarkbrottsling dömd att läsa Selma Lagerlöf. I september 2009 grips svenska Hanna i Brasilien med ett kilo rent kokain i väskan. Men i stället för ett mångårigt fängelsestraff döms hon till samhällstjänst – och att läsa svenska Nobelklassiker. Henrik Brandãu Jönsson fick ett exklusivt möte med Hanna och den brasilianske domaren. Hur gick det egentligen, blev Hanna en bättre människa av sitt lässtraff?
Dessutom:
Efter Zlatan-hysterin: David Lagercrantz på divanen
Hur fel får man ha? Jonathan Lindström läser historiska romaner med graverande faktafel.
Efter Bengt Ohlssons omvändelse – Exklusiv serieruta från Liv Strömquist.
Mönstermästaren Lotta Kühlhorn öppnar upp sin ateljé för Vi Läser.