Jonas Gardell – första stora intervjun efter återkomsten! ”Sverige behandlade oss som skit” – Jonas Gardell släpper loss 25 års vrede i sin nya romansvit om aids-epidemin. I halva sitt liv har Jonas Gardell burit en berättelse om vrede inom sig. Vrede över alla unga liv som aidsepidemin tog, över ett samhälle som stämplande de homosexuella som pestsmittade. Nu kommer den första delen i en trilogi som garanterat blir höstens stora samtalsämne i Boksverige.

Runmarö – och jakten på Tranströmers franska arv. En timme från Stockholm ligger en av Sveriges mest litterära öar. Här tillbringar Tomas Tranströmer och Horace Engdahl sina somrar, precis som Strindberg och Söderberg gjorde före dem. Lasse Westman, själv flitig Runmarögäst, rapporterar från en plats som kryllar av litterära legender.

”Jag tvingades gömma mina böcker under madrassen” – Yukiko Duke hemma hos den brittiska mästarförfattaren Jeanette Winterson. Sorgen har hela tiden funnits där. Men först efter ett självmordsförsök för fyra år sedan vågade Jeanette Winterson gå i närkamp med den och skriva om de svåra barndomsåren. Nu är hon aktuell med en ny fantastisk självbiografi.

Så kommer e-boken att förända dina läsvanor. Den är i full färd med att förändra våra läsvanor. Men det är bara början. E-bokens framfört gör att framtiden snart rymmer både datadrivna förlag, kundanpassade berättelser och en helt ny sorts författare.

Dessutom:
Ungdomsboken som hela världen borde prata om.
Per Naroskin om psykbryt i romanform.
Därför är krigslitteraturen livsfarlig
Yukiko Duke väljer pocketfavoriter.
Bosse Bildoktorn tipsar om böcker.
Christer Strömholms guldkorn.
Anna Järvinen gubbvurmar.